מהי תרומתו של הטיול היומי עבור הכלב והאם נחוץ?
מאת: גבע צין – כלביית גבע
אחד הדברים העצובים והמעצבנים ביותר עבורי כחובב כלבים מושבע הוא לראות כלב אומלל קשור לשרשרת של מטר וחצי ללא כל יכולת לשנות את מצבו. וכל שנותר לכלב לעשות הוא: לחפור ולנבוח כל הזמן, כי מה כבר יש לו לעשות !
כולי תקווה כי מאמר זה יעורר את בעלי הכלבים אשר מתעלמים מהסבל של הכלב, או אולי בכלל לא מודעים לחשיבות העצומה של הטיול היומי עבור הכלב המשפחתי ותרומתו המשמעותית למניעת בעיות התנהגות כמו: נבחנות, תוקפנות, רדיפה אחר הזנב ותסכול כללי הגורם לכלב להרוס כל דבר.
מחקרים פסיכולוגיים הוכיחו, כי בעל חיים יעדיף להיות חופשי מאשר שבע, מסקנה זו יצאה לאוויר העולם לאחר שנערך מחקר פשוט והגיוני: "לימדו" חולדה מורעבת (יומיים ללא מזון), כי לחיצה עם כל הגוף על כפתור אדום תוביל לנפילת מזון לכלוב, ואילו לחיצה על כפתור כחול תוביל לפתיחת הכלוב וליציאה לחלל גדול יותר. בסוף המחקר נמדדו מספר הפעמים שהחולדה לחצה על כל כפתור, להפתעת החוקרים החולדה העדיפה להיות חופשייה מאשר להיות שבעה.
ראוי להדגיש כי לא רק כלב קשור סובל. רבים ממגדלי הכלבים חושבים כי אם יש להם חצר גדולה אז הכלב לא צריך טיול וברור שמחקר זה מוכיח כי זו טעות. הרי החולדה לא הייתה קשורה, אלא חופשייה בתוך כלוב קטן וממנו יצאה לכלוב גדול יותר. גם הכלב שחי בחצר מאוד רוצה לבדוק מה קרוה "בעולם הגדול" ומי שחושב שלא כך הדבר שינסה להיזכר כיצד מגיב הכלב בעת שהוא רואה את שער החצר נפתח – ברק בעיניו ודחף ברגליו והרצון לברוח רק גובר.
המלצתי היא אחת: טילו עם כלבכם ותחסכו הרבה צרות ! אפילו מגדלי כבשים ועזים דואגים בכל יום להוציאם למרעה ולא רק בכדי לאכול. ההסתובבות בשטח משאירה לכלב ובעצם לכל בעל חיים ( גם לנו בני האדם) חוויות רבות. במהלך הטיול פוגש הכלב כלבים ואנשים רבים. לכל אחד ואחד ריח משלו ומראה אחר. הכלב מפתח "קשרים" עם הסובבים אותו ויהיה פחות פחדן ותוקפן. בנוסף הכלב שלכם יהיה פחות נבחן.
מומלץ מאוד לשלב בטיול קצת תרגלי משמעת בסיסים כמו: "שב" , "ארצה" , "רגלי" וכו'. רצוי מאוד להביא מזון אהוב או כדור טניס ולתת לכלב בעת שמקשיב.
מאחר ולא תמיד יש להורים שבינינו זמן לטייל עם הכלב כדאי מאוד לספר לילדים על המחקר עם החולדה. אתם לא תאמינו איך זה משפיע. הילדים יבינו כי הטיול חשוב מאוד לכלב ולא לכם ההורים. במשפחות רבות הכלב המשפחתי הוא ממש חבר אמיתי לילדים. הילדים "מדברים" לכלב והכלב תמיד מקשיב ומביט לילד ישר בפנים תוך כדי קשקוש זנב מצד לצד. הרי לכלב אין משכנתא וצרות עם הבוס הוא תמיד מרוכז.
ואנקדוטה אחרונה לסיום: רק לפני מספר חודשים התחלתי להעסיק בכלבייה שלי נשים וגברים המוגדרים בשפה המקצועית " אנשים עם צרכים מיוחדים" מאז שהם עובדים בכלבייה ניתן לראות שיפור עצום בהתנהגות של הכלבות והכלבים. בין המשימות והתפקידים שמבצעים "הכלבנים" הוא טיול יומי ארוך לכלבים בכלבייה. כאמור מאז הגעתם לכלבייה החל שיפר בהתנהגות הכלבים. יש פחות נביחות, חלק מהכלבים נפתרו ממשקל עודף והחשוב מכל הכלבות מטפלות טוב יותר בגורים. בקיצור הנאה ואושר הציפו את הכלבות בכלבייה.
אז שיהיה טיול מהנה, אגב לרווקים ולרווקות שימו לב ! טיולים עם הכלב בפארקים הם מקומות נהדרים להכיר את הצד השני… בהצלחה.
הכותב הוא מייסד כלביית גבע בקיבוץ להב.
www.geva-zin.co.il
Comments
Comments are closed.